Кон содржината

Добредојдовте на форумот Исламска Заедница (ИЗ) . Регистрирај се!

Ние сме 325 членови и имаме објавено повеќе од 18 982 мислења!

Најнови Теми и Мислења:Прикажи ја оваа категорија Администрација

  Форум Вкупно Последно мислењe

Диван (администрација)

Објави, известувања и сите услови за организација на форумот. Критики, жалби, предлози и барања од корисниците, исто така, можат овде да бидат поставени.

 • 7 Теми
 • 3 Мислења
Kако да се стане модератор - last post by Padisah

Новости и Известувања

Новости и известувања поврзани со форумот на Islamska-Zaednica.com

 • 13 Теми
 • 11 Мислења
Рамазан - last post by Sestra vo islam

Нови членови (Поздравување и Претставување)

Ги поздраваме сите нови членови. Овде можете да ни кажете малку за себе.

 • 60 Теми
 • 95 Мислења
Добродојдовте на ИЗ Форумот... - last post by Padisah

Исламска Заедница MEDIA

Исламска Заедница Канал на Youtube

 • 2 485 Пренасочувања

Прикажи ја оваа категорија Ислам

  Форум Вкупно Последно мислењe

Ислам

Општи теми за Исламот

 • 365 Теми
 • 836 Мислења
Раскажи ми за Исламот - last post by Padisah

Куран

Општи теми во врска со последната објава на Аллах те´ала Куранот.

 • 79 Теми
 • 161 Мислења
Изложба на најстарите рако... - last post by Padisah

Хадис

Хадиси или традиција на Гласникот Божји (РасулАллах) и неговите Следбеници (Сахабите).

 • 61 Теми
 • 280 Мислења
Животот на Мухаммед, алејхи... - last post by Padisah

Акаид

Основата на Исламската вера по методата на "Ехли Сунет вел Џемаат".

 • 68 Теми
 • 254 Мислења
„Каде е Аллах“ , на небото... - last post by Padisah

Фикх

Исламско право според разбирањето на Ебу Ханифа ра. и неговите ученици. Ханефијски месхеп.

 • 183 Теми
 • 580 Мислења
Изговарањето на амин во намаз - last post by Padisah

Тесавуф

Тесавуф, духовната димензија на Исламот која припаѓа во класичните науки на Исламот.

 • 195 Теми
 • 994 Мислења
Шејх Насреддин Хоџа Ефенди - last post by Padisah

Исламски Алими

Исламски Учители, Великани.

 • 62 Теми
 • 561 Мислења
На ахирет се пресели... - last post by Padisah

Прашања & Одговори

Тука можете прашања да поставите и да добиете ИншаАллах одговор.

 • 134 Теми
 • 889 Мислења
Клањање намаз - last post by Padisah

Хутби

Исламски проповеди за време на Петочниот собир Џума´а.

 • 71 Теми
 • 51 Мислења
Мухаммед а.с. (прва хутба) - last post by Amir

Прикажи ја оваа категорија Различно

  Форум Вкупно Последно мислењe

Брак и Семејство

Што се не учи Исламот за Бракот и Семејството

 • 89 Теми
 • 109 Мислења
Бешик/Лулка – удобност и тр... - last post by Padisah

Жената во исламот

Статусот на Жената во Исламот

 • 63 Теми
 • 162 Мислења
Дали се прави ниет за носењ... - last post by Padisah

Здравје и Медицина

За здравјето на човекот

 • 106 Теми
 • 306 Мислења
Tурско кафе - last post by Padisah

Политика

Политика во Македонија и Странство

 • 63 Теми
 • 737 Мислења
Азиланти, мигранти низ Маке... - last post by Padisah

Општи разговори

Тука можеме да обработиме различни теми

 • 137 Теми
 • 246 Мислења
„Воскреснување -Ертугрул“ - last post by Padisah

Мултимедиа

Аудио & Видео форум

 • 177 Теми
 • 1 002 Мислења
Емисија „Во Центар“ - last post by Padisah

Исламот во Македонија

Општи разговори за Муслиманите во Македонија, Активности, Давет итн.

 • 57 Теми
 • 498 Мислења
Вандализам, сквернавења на... - last post by Padisah

Интернет

Општо за Интернетот, страници и новости.

 • 48 Теми
 • 173 Мислења
Конвертирање од „ПДФ“ во „В... - last post by Padisah

Образование и Култура

Општо за Оразованието во Македонија и странство, Исламски морал и Култура.

 • 474 Теми
 • 332 Мислења
Османлијски јазик - last post by Padisah

Книги

Предлози и препораки за Книги и новости.

 • 50 Теми
 • 548 Мислења
Книги од Ибн Араби (Шејхул... - last post by Padisah

Занимливости

Форум за различни интересни настани, видеа.

 • 149 Теми
 • 130 Мислења
Денешниот „Ебу Хурејре“ - last post by Padisah

Прикажи ја оваа категорија Историја

  Форум Вкупно Последно мислењe

Исламска Историја

Исламски исторјски настани, проширување на исламот.

 • 125 Теми
 • 992 Мислења
Ерменскиот геноцид врз мусл... - last post by Padisah

Историја на пејгамберите

За пејгамберите Аллахови, Божјите Гласници, Пророци.

 • 18 Теми
 • 49 Мислења
Стадата на Сејјидина Ибрахи... - last post by armen

Асхаб и Кирам

Блиските пријатели на Аллах-овиот Пејгамбер (а.с.)

 • 29 Теми
 • 90 Мислења
ел Ка'Ка бин Амр бин Ма... - last post by Padisah

Исламска архитектура и уметност

Промовирање и представување на исламската архитектура и уметност од минатото и денешнината.

 • 111 Теми
 • 825 Мислења
Османлиска џамија во центар... - last post by Padisah

Прикажи ја оваа категорија Дебати и Диалози

  Форум Вкупно Последно мислењe

Научи за Исламот

Овде имаат можност следбениците на други религии или следбениците на исламските секти да научат повеќе за Класичниот Ислам.

 • 31 Теми
 • 179 Мислења
Запознај ги туристите со ис... - last post by Padisah

Вехабии, Мушабихи

Овој форум обработува и дискутира за горенаведените групи и секти.

 • 109 Теми
 • 1 296 Мислења
Уништување на Исламскиот ми... - last post by Padisah

Шиа, Рафизи, Алевии

Овој форум обработува и дискутира за горенаведените секти и групи

 • 42 Теми
 • 660 Мислења
Кое е убедувањето на Рафиди... - last post by Padisah

Христијанство, Православие, Римокатолицизам и др.

Дијалози со припадниците на христијанската религија.

 • 114 Теми
 • 626 Мислења
Воинствени свештеници (Темп... - last post by Padisah

Сатанизам, Атеизам, Агностицизам

Дебати и дискусии со други вери, култови, секти.

 • 11 Теми
 • 20 Мислења
Aтеизам - last post by Padisah

Последни статуси

 • Фотографија
  Amir

  Понекогаш посакувам да го прашам Бога, зошто не стори ништо за гладните, војните и сиромаштијата, иако тоа Тој може, но се плашам Он би ми го поставил истото прашање.

 • Фотографија
  mersiha

  Подарете им од вашата насмевка на тажните, кажете им некој убав збор на несреќните, издвојте малку време за осамените, бидејќи верувајте, понекогаш не сте свесни колку вашето малку, некому многу му значи."

Сите статуси

Последна Facebook активност

Исламска Заедница (ИЗ) Ми се допаѓа на Фејсбук

Членови со најмногу позитивни

 
 • 18 982 Вкупно мислења
 • 325 Вкупно членови
 • nehatsa Најновиот член
 • 7 920 Највеќе онлајн

Членови Онлајн Денес 1   [Сокри]

Најголемиот број членови истовремено онлајн во еден ден беше 19 члена, последно постигнато на 12 фев 2012.

Следниве членови го посетија форумот денес:
Padisah